...
Реєструйся

Верховна Рада розширила перелік осіб, що підлягають мобілізації


Під мобілізацію тепер підпадатиме ширше коло осіб. Такі зміни опинилися в ухваленому від 29 червня Верховною Радою законопроєкті № 9342 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань, пов’язаних із проходженням військової служби під час дії воєнного стану (нині законопроєкт направлено на підпис Президенту України).

Так, за день до голосування до цього законопроєкту опублікували порівняльну таблицю, в якій опинилася поправка. Відповідно до неї, тепер під мобілізацію потраплятимуть особи, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи, якщо у цих осіб з інвалідністю є інші працездатні особи, зобов’язані відповідно до закону їх утримувати.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Тобто якщо військовозобов’язаний має родича з числа осіб з інвалідністю I чи II групи, але в цієї особи з інвалідністю є й інші родичі, що можуть його утримувати, то він підлягає мобілізації.

Тепер абзац 11 частини першої статті 23 Закону України від 21 жовтня 1993 року № 3543-XII «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» буде викладений так:

«Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати».

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...