...
Реєструйся

Внутрішні переселенці можуть підтверджувати трудовий стаж зі слів свідків


Є випадки, коли українці, які виїхали з ТОТ, потребують підтвердження трудового стажу для пенсій, але не мають трудових книжок або відповідних записів.

Питання було розглянуте на засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод ВПО під головуванням Віце-прем’єр-міністра — Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Періоди, які зараховуються до страхового стажу для оплати листків непрацездатності та порядок їх отримання — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Учасники засідання надали роз’яснення з цього приводу:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 серпня 1993 року № 637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного стажу роботи для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній», стаж роботи за відсутності документів може також підтверджуватися показаннями не менше двох свідків.

Норма діє у разі, коли підприємства, установи, організації розміщуються (розміщувалися) на ТОТ або в районах бойових дій.

 

Переведення на вищу посаду працівника без відповідного стажу та перепрофілювання посади: деякі нюанси — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Свідками можуть виступати особи, які знають заявника по спільній роботі на підприємстві, в установі, організації та мають документи про свою роботу за час, стосовно якого вони підтверджують роботу заявника.

На підставі показань свідків органи Пенсійного фонду України підтверджують стаж роботи для призначення пенсій.

Добровільні виплати мобілізованим працівникам: як рахувати стаж — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Урядовий портал


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...
Депутати відмовилися від ідеї накопичувальної пенсії з відрахуваннями роботодавців
Верховна Рада відхилила під час розгляду у першому читанні законопроєкт «Про накопичувальне пенсійне забезпечення» (№ 9212). Нагадаємо, що законопроєкт пропонував ...