...
Реєструйся

Введення накопичувальних пенсій на держпідприємствах: ініціатива Мінсоцполітики


Міністерство соціальної політики запропонувало Кабміну підтримати ініціативу щодо запровадження накопичувальних пенсій на всіх підприємствах із держчасткою розміром понад 50 %. Про це йдеться в листі міністерства, адресованому прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Введення накопичувальних пенсій на держпідприємствах планується проводити у рамках реформування системи корпоративного управління.

Згідно з ініціативою Мінсоцполітики, держпідприємствам пропонується забезпечити щонайменше 50 % своїх працівників відрахуваннями розміром 2 % від їхніх зарплат до недержавних пенсійних фондів. Підприємства мають включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату таких пенсійних внесків.

У грудні минулого року Кабмін затвердив експериментальну програму із запровадження накопичувальних пенсій на держпідприємствах великої приватизації.

Джерело: «Бухгалтер.UA»

 

Найголовніша подія року: Всеукраїнський кадровий форум – 2022

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...