...
Реєструйся

Визначаємо розмір доплати до рівня мінімальної заробітної плати у разі преміювання працівників


Згідно з частиною першою статті 95 Кодексу законів про працю України та частиною першою статті 3 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95- ВР (далі — Закон № 108) мінімальна заробітна плата — це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Частиною першою статті 31 Закону № 108 передбачено, що розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим від розміру мінімальної заробітної плати.

З 1 січня 2018 року місячний розмір мінімальної заробітної плати становить 3723 грн, а погодинний — 22,41 грн (ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» від 7 грудня 2017 року № 2246-VIII).

Із матеріалу ви дізнаєтеся:

  • Які виплати враховуються під час обчислення розміру заробітної плати для забезпечення її мінімального рівня?
  • Які виплати не враховуються під час обчислення розміру заробітної плати для забезпечення її мінімального рівня?
  • Як визначити розмір доплати до рівня мінімальної заробітної плати у разі виплати премій до святкових і ювілейних дат, за результатами роботи працівника за місяць, квартал, рік?

Детальніше читайте у журналі «КАДРОВИК.UA» № 12, 2018.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...