...
Реєструйся

Як безробітні можуть стати патронатними вихователями для дітей, які потребують підтримки?


Центр зайнятості пояснює, що сьогодні державна політика у сфері захисту прав дітей перебуває у стані реформування та пошуку альтернативних форм влаштування дітей. Однією із таких, зокрема, є патронатні сім’ї, або ж патронатний вихователь.

Які умови треба виконати тим, хто обирає патронат, як альтернативу працевлаштуванню?

Чи може внутрішньо переміщена особа отримати статус безробітного у разі неможливості розірвати трудові відносини? — читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Патронат вважається тимчасовою формою прилаштування. Діти можуть перебувати в патронатній сім’ї не більше трьох місяців, однак в особливих випадках цей термін продовжується до шести.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг із догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму (або найманому) помешканні.

За надані послуги з догляду та виховання дитини патронатному вихователю виплачується заробітна плата. Така допомога виплачується на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину і використовується для забезпечення повноцінного харчування, виховання, та розвитку дитини відповідно до її потреб.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Про альтернативну зайнятість — патронатне виховання дітей, постійно інформують безробітних громадян, які перебувають на обліку у центрах зайнятості. Для цього організовують тематичні семінари за участю представників центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей.

Тих, хто виявляє бажання стати патронатним вихователем, направляють на навчання, де вони можуть здобути необхідні знання та навички.

Також писали:

Джерело: Вінницький обласний центр зайнятості

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...