...
Реєструйся

Як діяти під час обстрілу зі стрілецької зброї: рекомендації для роботодавців і працівників


Під час стрілянини найкраще ховатися в захищеному приміщенні. Коли це неможливо, варто лягти й прикритися предметами, що здатні захистити від уламків і куль.

Якщо ви потрапили під стрілянину на відкритому місці, краще впасти на землю та закрити голову руками. Ефективним захистом буде будь-який виступ, навіть тротуар, заглиблення в землі або канава. Укриттям може стати бетонна сміттєва урна або сходинки ґанку. Не намагайтеся сховатися за автомобілями або легкими спорудами, бо вони часто стають мішенями.

Де б ви не перебували, тіло має бути в максимально безпечному положенні. Згрупуйтеся, ляжте в позу ембріона. Розверніться ногами в бік стрілянини, прикривши голову руками й відкривши рот, щоб близький вибух не завдав шкоди барабанним перетинкам. Чекайте, поки стрілянина не вщухне, а пострілів не буде бодай протягом п’яти хвилин.

Якщо адміністративна та/або виробнича будівля розташована в зоні регулярних збройних зіткнень, потрібно зміцнити вікна, наприклад, клейкою плівкою. Це допоможе уникнути розльоту уламків скла. Бажано закрити вікна, до прикладу, мішками з піском чи масивними меблями.

Якщо поряд із вами поранено працівника, надайте першу допомогу й викличте швидку, представників ДСНС, органів правопорядку, за необхідності — військових. Не намагайтеся надати допомогу пораненим, поки не припинився обстріл.

Джерело: Головне управління Держпраці у Запорізькій області

 

мініКУРС: «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...