...
Реєструйся

Як відсторонити від роботи працівника, котрий відмовляється або ухиляється від проходження медогляду


Згідно зі статтею 17 Закону України «Про охорону праці» від 14 жовтня 1992 року № 2694-XII роботодавець зобов’язаний відстороняти від роботи працівника, який ухиляється від проходження обов’язкового медичного огляду, без збереження заробітної плати, а відповідно до статті 15 цього Закону фахівцям з охорони праці підприємства надано право вимагати відсторонення від роботи працівників, які не пройшли медичного огляду.

• Як оформити наказ про відсторонення від роботи?

• Чи оплачується час відсторонення?

• На підставі якого документа працівник допускається до роботи після відсторонення?

Відповіді на ці запитання — у статті Лариси Красовської, начальника сектору кадрового обліку відділу персоналу ТОВ «НАШ ПРОДУКТ ПЛЮС», володара звання «Кадровик року’2016», у журналі «КАДРОВИК.UA» № 7, 2018.

Придбати видання Архів журналу

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...