...
Реєструйся

З 1 січня буде скорочено кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч


Уряд під час засідання 29 грудня затвердив документ про нову систему оплати праці державних службовців на основі класифікації посад та грейдів. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Мова насамперед про справедливість. Адже ніхто з керівників тепер за власним бажанням не зможе нараховувати захмарні премії, надбавки та доплати. Тепер 70 % зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30 % — премії», — відзначив очільник Уряду.

Читайте також: Як впроваджуватимуть нову модель оплати праці держслужбовців у 2024 році

Нова система, за словами Прем’єр-міністра, охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Одночасно з 1 січня скорочується кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч.

Як зауважив Денис Шмигаль, нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить Україні зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони.

 

Читайте також: Урядом затверджено схему посадових окладів для держслужбовців на 2024 рік

Джерело: Урядовий портал

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...