...
Реєструйся

За порушення масочного режиму штрафуватимуть по-новому


На засіданні Кабміну за поданням міністра юстиції уряд схвалив законопроект про підвищення відповідальності за відсутність вдягнутої маски під час карантину в місцях, де її носіння обов’язкове.

У КУпАП буде встановлено відповідальність фізичних осіб за такі порушення, а також посадових осіб юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців — за відсутність масок на працівниках, клієнтах чи відвідувачах.

Також у Законі про санітарне благополуччя повинна з’явитися норма про фінансові санкції, які будуть застосовувати до юридичних осіб за відсутність обов’язкових масок на людях в їх приміщеннях.

За словами міністра юстиції, штрафи на суб’єктів господарювання можуть сягати 200-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 3 400 — 5 100 грн.

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...