...
Реєструйся

Захист трудових прав соціальних працівників: Держпраці та Профспілка розпочинають важливий етап співпраці


Голова Держпраці Ігор Дегнера та заступник голови Профспілки працівників соціальної сфери України Оксана Мафтуляк 25 січня підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.

Сторони домовилися співпрацювати для виявлення та попередження порушень законодавства про працю та нещасних випадків на роботі, сприяти поновленню порушених прав, а також проводити інформаційну роботу серед працівників соціальної сфери для підвищення їх правової обізнаності.

 

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Партнерство передбачає обмін інформацією про стан охорони праці та рівень виробничого травматизму, проведення навчання та тренінгів з питань безпеки праці, що сприятиме попередженню настання нещасних випадків під час виконання професійних обов’язків соціальними працівниками. Окремо домовились і про надання інспекторами Держпраці інформаційного супроводу в процесі запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці працівників соціальної сфери в умовах війни.

Читайте також: Як діяти роботодавцеві у разі виникнення небезпеки впливу на працівників хімічних речовин — наказ МОЗ

Ігор Дегнера підкреслив важливість співпраці між Держпраці та Профспілкою працівників соціальної сфери, адже повномасштабна війна створила надзвичайні виклики для всіх, і саме працівники соціальної сфери їх відчувають найбільше. Держава та профспілки мають об’єднатися заради створення для них гідних умов праці. Оксана Мафтуляк подякувала за співпрацю та зазначила, що працівники соціальної сфери, які надають допомогу людям, часто теж потребують захисту. Тому сприяння забезпеченню безпечних і здорових умов праці для них є вкрай важливим.

Читайте також: Зміни в проведенні медичних оглядів в 2024 році

Джерело: Управління Держпраці


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...