...
Реєструйся

Зарплата педагогів зросте на третину — міністр фінансів


Ріст відбудеться завдяки зростанню мінімальної зарплати

У сфері освіти передбачається зростання заробітних плат у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати. Про це на пресконференції 14 вересня сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

«У сфері освіти передбачається зростання заробітних плат в першу чергу освітян у зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати, на 30%. Зокрема передбачено також відновлення програм підтримки «Нова українська школа», — сказав С. Марченко.

У проєкті держбюджету обсяг фінансування сфери освіти передбачається на рівні 173,8 млрд грн. Зокрема, освітня субвенція на виплати зарплат для понад 400 тис. вчителів в проєкті бюджету 2021 передбачена у сумі 123,7 млрд грн. Видатки на вищу освіту пропонуються на рівні 49,2 млрд грн.

Також в проєкті бюджету пропонується виділити на підтримку Нової української школи 1,4 млрд грн. На будівництво, ремонт та реконструкцію 300 шкіл планується передбачити 1 млрд грн.

Також в проєкті бюджету для виплати академічних стипендій для 180 тис. стипендіатів закладено 4,5 млрд грн. Окрім цього на забезпечення інклюзивної освіти для 30 тис. учнів пропонується виділити 0,5 млрд грн.

 

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...