...
Реєструйся

Живий журнал «КАДРОВИК.UA»: анонс лютневого номера 2023 року


Шановні читачі, усі статті, зразки, приклади в Живому журналі «КАДРОВИК.UA» можна завантажити й роздрукувати. Читайте електронне видання на будь-якому зручному для вас ґаджеті.

 

У лютневому випуску Живого журналу «КАДРОВИК.UA»:

Пропонуємо приклад посадової інструкції головного інженера університету. Залежно від специфіки діяльності конкретного закладу та його організаційно-штатної структури цю посадову інструкцію можна доповнити необхідними пунктами й деталізувати.

Замовляйте РОЗРОБЛЕННЯ КАДРОВИХ ДОКУМЕНТІВ
Експерти КАДРОВИК.UA допоможуть у складанні й упровадженні бланків кадровика, реєстраційних форм, шаблонів документів

У статті: які зміни відбулися в Додатку В до КП та в найменуваннях підкласів КП; що змінилося в назвах професій у різних галузях економіки; як у КП враховано реалії воєнного стану в Україні?

Може трапитися так, що певні назви посад (професій) та/або їх код КП у штатному розписі, а також інших кадрових документах підприємства, установи, організації з урахуванням зміни № 11 уже не відповідають КП. У такому разі документи у частині назв посад (професій) та/або їх кодів КП потребують погодження з чинною редакцією КП.

У статті, зокрема: які категорії працівників можна віднести до категорії «посадові особи» в розумінні пункту 5 статті 41 КЗпП; чи можна вважати синонімічними поняття «посадова особа» і «службова особа»?

Аналізуємо конкретну робочу ситуацію щодо наданої  працівникові «чорнобильської» відпустки, початок якої припав на кінець 2022 року.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за роботу зі шкідливими і важкими умовами праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці та часу зайнятості працівника в цих умовах. Аналіз робочої ситуації — у статті

Чи можна оформлювати накази про призначення виплат за «лікарняними» на бланках підприємства? Чи потрібно видавати наказ або інший документ про припинення діяльності комісії із соціального страхування та призначати відповідальну особу, яка ухвалюватиме рішення про призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності? Відповіді на ці та інші запитання — у статті.

Яких змін зазнали спостереження зі статистики праці? За якими формами проводитимуться такі спостереження? Де можна отримати бланки відповідних форм та роз’яснення щодо їх заповнення?

Докладніше — у Живому журналі «КАДРОВИК.UA» № 02, 2023


ЕЛЕКТРОННА ВЕРСІЯ «КАДРОВИК.UA»

ПЕРЕДПЛАТА НА 2023 РІК З ПОДАРУНКАМИ!

  • Усім передплатникам БЕЗКОШТОВНИЙ доступ до деяких ВЕБІНАРІВ
  • БЕЗКОШТОВНЕ НАВЧАННЯ на кадровому онлайн-інтенсиві у Вікторії Ліпчанської
  • ЗНИЖЕНІ ЦІНИ НА ПЕРЕДПЛАТУ

З питань доступу: (095) 245-17-55, podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...