...
Реєструйся

Бронювання військовозобов’язаних працівників за переліками посад та професій: про зміни до Порядку бронювання


Мінекономіки адресувало органам влади та Генштабу лист від 26 червня 2023 року № 2704-20/30916-01, в якому зупинилося на змінах в організації бронювання військовозобов’язаних.

Зокрема, у листі вказано, що постановою КМУ від 6 червня 2023 року № 571 внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затвердженого постановою КМУ від 4 лютого 2015 року № 45 (далі — Порядок).

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Зокрема, Порядок доповнено нормою щодо механізму оформлення під час дії воєнного стану відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації (далі — відстрочка) військовозобов’язаним, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях на посадах, які підлягають бронюванню згідно з переліками посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час (далі — переліки), затвердженими розпорядженням КМУ від 18 березня 2015 року № 493, але які на момент оголошення мобілізації чи введення воєнного стану не були заброньовані.

Крім того, до Порядку внесено зміни, зокрема, щодо визначення строків дії відстрочок для військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях.

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»
Формат: відеоуроки • Для довідок: 0 (800) 219-977

Тож, військовозобов’язані працівники органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, які під час дії воєнного стану набули право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, або прийняті на роботу в цих органах, підприємствах, установах, організаціях на посади, які включені до затверджених Урядом переліків, підлягають бронюванню встановленим порядком на визначені строки.

Проте нагадаємо, що згадані нормативні документи із грифом «для службового користування», тому їх тексти офіційно не публікуються і цих документів немає у відкритому доступі.

Читайте також:

Джерело: LIGA ZAKON

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...