...
Реєструйся

Чи може роботодавець відмовити працівнику у виході на самоізоляцію?


Роботодавець не має права відмовляти працівнику виходити на самоізоляцію.  Також роботодавець не має права змушувати проходити тест на COVID-19 за власні кошти. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 2 вересня.

«Роботодавець не має права відмовляти комусь виходити на самоізоляцію. Рішення щодо самоізоляції приймає епідеміолог та сімейний лікар. Ці рішення приймаються відповідно до затвердженого МОЗ стандартом лікування COVID-19. Людині, яка іде на самоізоляцію, сімейний лікар зобов’язаний виписати лікарняний», — пояснив Степанов. 

Міністр нагадав, що самоізоляція відбувається протягом 14 днів. 

«Ніяких зобов’язань їхати в приватну лабораторію і робити тест на COVID-19 за власні кошти в людини навіть не може існувати. Щодо процесу тестування, він також виписаний в нашому стандарті», — додав Степанов.

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...