...
Реєструйся

ДЕРЖПРАЦІ: ЯК ЗВІЛЬНЕНОМУ ПРАЦІВНИКУ ВІДШКОДОВУЮТЬ НЕВИПЛАЧЕНУ ЗАРПЛАТУ


У випадку невиплати з вини власника або уповноваженого ним органу належних звiльненому працiвниковi сум у встановлені строки, при вiдсутностi спору про їх розмiр пiдприємство (установа, організація) повиннi виплатити працiвниковi його середнiй заробiток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. Про це нагадує Управління Держпраці у Хмельницькій області.

А при наявностi спору про розмiри належних звiльненому працiвниковi сум власник або уповноважений ним орган повинен сплатити вiдшкодування в тому разi, коли спiр вирiшено на користь працiвника.

Якщо спiр вирiшено на користь працiвника частково, то розмiр вiдшкодування за час затримки визначає орган, який виносить рiшення по сутi спору.

У випадку, якщо звiльнений працiвник до одержання остаточного розрахунку влаштується на iншу роботу, розмiр компенсацiї зменшується на суму заробiтної плати, одержаної за новим мiсцем праці.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...
З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...