...
Реєструйся

Електронна трудова книжка уже з’явилася на порталі ПФУ


На офіційному веб-порталі Пенсійного фонду України з’явилася нова функція «електронна трудова книжка», доступна зареєстрованим користувачам сайту за наявності електронного підпису.

Відтак застраховані особи уже мають змогу переглянути інформацію про свої трудові відносини за основним місцем роботи в «електронній трудовій книжці».

Щоправда, наразі така інформація доступна лише про трудові відносини за основним місцем роботи за період з 2011 року. Тому, якщо трудові відносини фізособи за останнім місцем роботи були розпочаті у роботодавця до 2011 року, то дані на веб-порталі ПФУ будуть відсутні.

Ми вже писали, що нещодавно Міністр КМУ Дмитро Дубілет пообіцяв запустити в роботу законопроект і акти уряду, які скасують обов’язковість трудових книжок. Детально про це читайте в новинах «Трудові книжки стануть історією, а облік стажу вестимуть по-новому» та «Як українцям тепер підтверджувати свій стаж?» 

Про скасування трудових книжок та зміни, що викличе відмова від паперового документа, читайте у статті «Трудова книжка: архаїзм чи необхідність».