...
Реєструйся

Із 7 липня діє оновлена форма № 3-ПН


Із 7 липня 2022 року діє наказ Міністерства економіки України від 12 квітня 2022 року № 827-22 «Про затвердження форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання». Натомість втратив чинність наказ Міністерства соціальної політики України від 31 травня 2013 року № 316 «Про затвердження форми звітності № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання», який раніше затверджував форму № 3-ПН.

Для роботодавців з’явилася можливість подавати форму № 3-ПН в електронному вигляді (з накладенням чи без накладення електронного підпису або печатки, які базуються на кваліфікованих сертифікатах відкритих ключів).

Окремий розділ у порядку подання форми № 3-ПН присвячено саме формуванню інформації про попит на робочу силу (вакансії) в електронній формі.

Подання роботодавцями електронної форми № 3-ПН у такий спосіб здійснюватиметься через електронний кабінет шляхом реєстрації персонального облікового запису в електронному сервісі «Електронний кабінет роботодавця» на вебсайті Державної служби зайнятості або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема через інтегровані з ним інформаційні системи державних органів та органів місцевого самоврядування.

У таблиці «Основні дані про вакансію(ї)» форми № 3-ПН з’явилися графи з відображенням:

  • характеру виконуваної роботи (постійний; тимчасовий; сезонний, інше);
  • способу укомплектування вакансії(й): за сприяння Державної служби зайнятості (так / ні); відбір кадрів здійснюється самостійно (так / ні).

У додатку до форми № 3-ПН вказують відомості про вакансію.

Відомості про вакансію(ї) заповнюють фахівці центру зайнятості на консультаціях із роботодавцем під час особистої зустрічі, шляхом електронної комунікації, зокрема мобільним чи фіксованим зв’язком, надсилання / отримання повідомлень електронною поштою. Також відомості про вакансію(ї) роботодавець може заповнювати самостійно.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Курс «Зміни законодавства: оптимізація трудових відносин»

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію
Верховна Рада ухвалила в другому читанні «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження ...