...
Реєструйся

Комітет ВР відхилив законопроєкт про доступ Пенсійного фонду до інформації про перетин українцями кордону


Комітет Верховної Ради правоохоронної діяльності відхилив урядовий законопроєкт № 9004, яким пропонувалося надати Пенсійному фонду доступ до інформації про перетин кордону громадянами України, а також про їх в’їзд до зони окупації або перебування на окупованій території. Про це повідомив член Комітету, нардеп Максим Бужанський.

У цьому проєкті йшлося про те, що Пенсійний фонд для здійснення своїх повноважень отримає доступ до даних Прикордонної служби щодо українців, які перетинали державний кордон України або в’їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти в’їзду – виїзду.

Комітет ВР вирішив, що цю ідею Кабміну слід відхилити.

Як повідомив депутат Максим Бужанський, ініціатори проєкту намагалися переконати депутатів, що він необхідний, щоб людей не позбавляли субсидії, якщо вони поїхали, що пенсіонери за кордоном помирають і не знімають грошей з карток. Однак ці аргументи не переконали депутатів.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Один із аргументів проти законопроєкту – побоювання, що якщо цей закон буде прийнято, Пенсійний фонд міг би розпочати зупинку виплат пенсій мігрантам. Це не було прописано безпосередньо в самому документі, але ще в лютому стало відомо, що Міністерство фінансів готує методику верифікації пенсійних виплат та щомісячного довічного грошового утримання, що передбачає перегляд права на отримання виплат, якщо людина виїхала на постійне місце проживання за кордон.

Також (ще до повномасштабного вторгнення) влада постійно намагалася провести верифікацію одержувачів пенсій із числа переселенців з непідконтрольної території Донбасу та позбавляти пенсії тих із них, які постійно на підконтрольній території не проживали.

Тим часом українцям пропонують “докуповувати” пенсії та стаж.

Читайте також:

Джерело: СТРАНА.UA

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Пенсія в разі втрати годувальника – військовослужбовця. Особливості призначення для батьків та дружини (чоловіка)
Питання призначення пенсії в разі втрати годувальника за загиблих/померлих військовослужбовців врегульоване Законом України від 9 квітня 1992 року № 2262-XII ...