...
Реєструйся

Мін’юст нагадав про зміни, які відбулися у відпустках для військовослужбовців


Міністерство юстиції України нагадало, що з 30 червня 2023 року почали діяти важливі законодавчі зміни для військовослужбовців щодо надання відпусток. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Замовляйте добірку «Мобілізований працівник: алгоритм дій для кадровика. Оновлене видання».

Зміни, що відбулися:

  • Щорічна основна відпустка — може бути надана частина відпустки загальною тривалістю не більше 30 днів.
  • Відпустка за сімейними обставинами — тривалість не більше 10 календарних днів.
  • Військовослужбовцям строкової служби — 30 днів.
  • Відпустка на підставі рішення ВЛК — загальний час не може перевищувати чотирьох місяців підряд, крім випадків, коли законодавством передбачено більш тривалі строки перебування на лікуванні.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм
Обсяг: 60 с.

Від редакції:

Звертаємо увагу! Зазначені відпустки надаються військовослужбовцям лише за місцем проходження військової служби. Адже частиною третьою статті 119 Кодексу законів про працю, який регулює трудові відносини між роботодавцями та працівниками, які проходять військову службу, встановлений обов’язок роботодавця зберігати лише місце роботи і посаду на підприємстві за такими працівниками, до дня фактичного їх звільнення із військової служби.

Отже, законодавством, яке регулює трудові відносини, не встановлений обов’язок роботодавця надавати мобілізованому працівнику щорічну відпустку або відпустку за сімейними обставинами, які регулюються Законом України від 20 грудня 1996 року № 2011-ХІІ «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», під час проходження працівником військової служби.

 

Читайте також:

Джерело: Судово-юридична газета

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...