...
Реєструйся

Право на відпочинок особам з інвалідністю


Держпраці звертає увагу роботодавців на трудові права осіб з інвалідністю, зокрема право на відпочинок.

Особам з інвалідністю щорічні відпустки повної тривалості надаються до настання шестимісячного терміну безперервної роботи у перший рік роботи на даному підприємстві за бажанням працівника.

Працівник — особа з інвалідністю відмовляється надати індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю. Чи має право роботодавець відсторонити його від роботи? – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Особам з інвалідністю I і II груп надається щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів, а особам з інвалідністю III групи — 26 календарних днів. Щорічні відпустки за бажанням працівника в зручний для нього час надаються особам з інвалідністю.

Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов’язковому порядку особам з інвалідністю III групи — тривалістю до 30 календарних днів щорічно, особам з інвалідністю I та II груп — тривалістю до 60 календарних днів щорічно.

Від редакції:

Вищезгадані гарантії визначено в Законі України від 15 листопада 1996 року № 504/96-ВР «Про відпустки».

 

Вас також може зацікавити:

Джерело: Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці

Праця осіб з інвалідністю. Спецвипуск №3′ 2022

Матеріали до теми


Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...