...
Реєструйся

Найближчі професійні свята у серпні


День військ зв’язку України

Щороку 8 серпня в Україні відзначають День військ зв’язку. Офіційний Указ про встановлення свята був підписаний Президентом України 1 лютого 2000 року.

Історія свята починається ще в 1920 році. Саме 8 серпня в Києві почали підготовку перші зв’язківці, поклавши початок історії українських військ зв’язку.

Заслуги зв’язківців у воєнний час неможливо переоцінити. Вони володіють потрібною інформацією і передають її по безпечних каналах. Саме від них залежить, як швидко і чи в надійні руки потраплять секретні дані. А отже, саме вони допомагають зберегти життя товаришів по службі й не дають ворогові дізнатися про свої позиції та плани.

Послуги з військового облікуПисьмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Цікаво, що часто у зв’язківці йдуть дівчата. Хоча дивного тут мало — адже саме дівчата люблять потеревеніти й вміють чітко та швидко формулювати та передавати інформацію.

У День військ зв’язку хочеться побажати цим відважним і хоробрим людям безперебійного зв’язку в захищених каналах і мирного неба над головою!

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

День працівників ветеринарної медицини

У 2001 році Президент України підписав Указ № 1035, яким постановив щорічне святкування Дня працівників ветеринарної медицини. З того часу кожну другу неділю серпня українські ветеринари приймають привітання.

Дбайливі друзі всіх чотирилапих, вусолапохвостих та крилатих братів наших менших, ветеринари — люди з величезним серцем і відкритою душею. Вони без слів розуміють своїх пацієнтів і завжди діють на благо чотириногих.

Чи можуть бути заступники в медичного директора? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

До речі, немало ветеранів нині несуть службу в лавах Сил оборони України, рятуючи життя військовим. Є програми, які дають змогу підвищити кваліфікацію ветеринарам і надавати медичну й домедичну допомогу людям.

Хочеться подякувати всім ветеринарам за мужність і велике серце!

День будівельника

Професійне свято працівників будівництва встановлене Указом Президента у 1993 році. Воно відзначається щорічно у другу неділю серпня.

З цим святом привітати можна майже кожного, адже кожен з нас хоч раз брався за інструмент, а потім все-таки вирішував звернутися до професіоналів.

Справжні будівельники беруться за справу лише після того, як вилають роботу попередника, прикрасять терміни та вартість ремонту :). А якщо серйозно, то куди ми без цих хлопців?! Без будівельників не жити нам в новобудовах, не їздити по нових трасах, не ходити по сучасних розважальних центрах.

Читайте також: Як змінився ринок праці через війну і чого очікувати у 2023 році

У період війни будівельники зайняті на відновленні доріг, різних стратегічних об’єктів, житлових будинків. Також їх залучають до розбирання завалів унаслідок прильотів, адже саме вони гарно орієнтуються в матеріалах будівель і планах конструкцій.

На етапах проєктів будівництва представників цієї професії залучають до проєктування аварійних виходів і вирішення архітектурно-інженерних завдань.

Дякуємо вам за сумлінну роботу, ваші знання на навички!

День пасічника

Своє професійне свято 19 серпня відзначають представники найсолодшої професії. День пасічника — професійне свято бджолярів — в Україні почали відзначати з 1997 року.

Робота пасічника лише далекій від процесу збору меду людині може здатися простою та невигадливою. Насправді — це кропітка і важка праця, що вимагає пильної уваги й турботи про бджіл. Щоб мед вийшов якісний, необхідно стежити за здоров’ям бджіл, місцем, де вони збирають нектар, і загальним станом вуликів. До того ж тендітні комахи потребують захисту від протягу, вогню, шкідників і хвороб, що забирає багато часу та сил.

«Строкові трудові договори. Спецвипуск № 4′ 2022» від експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Заняття бджільництвом вимагає від людини повної віддачі, у тому числі і відмови від шкідливих звичок. Бджоли не виносять різких запахів: від парфуму до запаху тютюну і алкоголю. Зате у всіх, хто працює з бджолами, виробляється імунітет до укусів — ужалене місце не опухає і самі укуси не дуже болючі, а спокійних людей бджоли взагалі не жалять.

Бджолярів поважають як медики (за лікувальні властивості продуктів життєдіяльності бджіл), так і екоактивісти (є теорія, що людство існує, поки є бджоли).

З гордістю хочеться відзначити, що кожна сьома тонна світового меду — українська.

До війни з росією на пасіках країни «працювало» майже 5 млн бджолиних сімей і сотні бджолярів. Звісно, нині забруднені території негативно позначаються на якості меду. Та природа сильна і завжди знайде шляхи подолання перешкод.

Дякуємо усім бджолярам за відданість справі!

Джерело: WORK.UA


Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»:

  • робочий час і час відпочинку: запровадження та оплата роботи працівників;
  • щорічні відпустки в період дії воєнного стану;
  • відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану;
  • призупинення дії трудового договору: умови й оформлення;
  • звільнення працівників: зміни законодавства;
  • зміни в гарантіях мобілізованих працівників тощо.

0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми