...
Реєструйся

Перелік професій, які будуть популярні наступні п’ять років


На початку березня 2024 року фахівці Міносвіти України назвали професії, які матимуть великий попит через п’ять років. Про це розповів Михайло Винницький, заступник міністра освіти України, в ефірі телемарафону «Єдині новини».

На сьогодні, представники Міністерства освіти і науки України прогнозують, що через п’ять років в Україні буде потреба у таких професіях:

  • вчитель;
  • лікар;
  • інженер;
  • психолог;
  • реабілітолог.

Читайте також: Нові можливості навчання від служби зайнятості

За словами заступника міністра, в Україні залишиться державне замовлення на ті спеціальності, які можна спрогнозувати, а на інші залишатиметься невелика кількість держзамовлення і грантова система.

 

«Ми чітко знаємо, що нам будуть потрібні деякі професії: вчителі, лікарі – це точно в пріоритеті, інженери-будівельники, інженери-архітектори – потрібні будуть для відновлення, психологи, реабілітологи. Це того типу професії, які однозначно, ми розуміємо, що є прогноз, що нам вони будуть потрібні через років п’ять. Фактично ми говоримо, що деякі професії – це підготовка скоріше до самореалізації особистості, ніж підготовка до якоїсь професії», – зазначив Михайло Винницький, заступник міністра освіти України.

Читайте також: Презентовано Рамку цифрової компетентності працівника охорони здоров’я

Наразі фахівці з вищої освіти в Україні працюють з прогнозуванням на п’ять-десять років уперед. Водночас спрогнозувати потребу у фахівцях інших спеціальностей складніше.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Вас може зацікавити:

Джерело: KRIVBASS.CITY

Всеукраїнський кадровий форум — 2024

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...