...
Реєструйся

Перші результати реформи системи військово-лікарських комісій


Стара бюрократична система військово-лікарських комісій відходить у минуле. Держава створює нові механізми, які відповідають викликам часу. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 5 вересня.

«Одна з 10 пріоритетних реформ нашого Уряду називається «Гідність та повага». Мова йде про нову ветеранську політику, в основі якої лежить повага і підтримка наших ветеранів. Зміни комплексні, зміни на всіх рівнях, починаючи з інфраструктури «першої зустрічі», — підкреслив Денис Шмигаль.

Раніше писали: Які плануються нововведення у роботі військово-лікарських комісій?

За словами Прем’єр-міністра, хоч реформа ще не завершена, проте вже є перші результати. Зокрема, військово-лікарських комісій стало вдвічі більше, а до оглядів ВЛК залучені майже 820 цивільних лікарень.

«Запрацювала електронна черга, якою вже скористалися 45 тис. воїнів. Впроваджуємо принцип «довідки ходять за військовими». Понад 80 % військових частин підключені до електронного документообігу. Також значно спрощений процес оформлення довідки про обставини поранення захисника», — зауважив очільник Уряду.

Читайте також: Документи для проходження МСЕК: роз’яснення МОЗ

Паралельно зі змінами у ВЛК триває реформа медико-соціальних експертних комісій. Як відзначив Прем’єр-міністр, вона передбачає впровадження міжнародної класифікації стану та потреб людини, оновлення пакетів послуг у соціальній, медичній, реабілітаційній, освітній сферах, у працевлаштуванні, а також діджиталізацію.

Аудит з питань військового обліку — комплексний аналіз кадрової документації та перевірка її відповідності вимогам законодавства

Джерело: Урядовий портал

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


НАДС проводить презентацію посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз»
23 травня відбудеться презентація посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі ...
Перша психологічна допомогу на робочому місці: хто може надати?
Першу психологічну допомогу (ППД) можуть надавати навчені працівники або штатний психолог. Розмір підприємства, умови роботи, наявні ресурси підкажуть роботодавцю, скільки ...
МОЗ запустило електронну систему забезпечення безперервного професійного розвитку медпрацівників
Безперервний професійний розвиток працівників сфери охорони здоровʼя є однією із передумов забезпечення якості та ефективності медичної допомоги. МОЗ України за ...