...
Реєструйся

Посередництво у працевлаштуванні за кордоном


Постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 затверджений Порядок формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб’єкт господарювання має право надавати послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників.

Суб’єкт господарювання включається Мінекономіки до переліку протягом 10 робочих днів з дня подання декларації, якщо суб’єкту господарювання не надано обґрунтовану відмову у включенні до такого переліку.

Раніше писали: Український трудовий мігрант більше не оплачуватиме послуги посередника для працевлаштування за кордоном

Перелік оприлюднюється на офіційному вебсайті Мінекономіки. Відомості, що містяться у переліку, є відкритими та загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікової картки платника податків, паспортних даних та адреси місця проживання фізичної особи — підприємця).

Адміністративні послуги з включення та виключення суб’єкта господарювання з переліку надаються безоплатно.

Також постановою затверджений Порядок подання декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном. У декларації, зокрема, зазначаються відомості про укладений зовнішньоекономічний договір (контракт) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників та реєстраційні документи іноземного суб’єкта господарювання – роботодавця у державі місцезнаходження.

 

Раніше писали: Кабмін затвердив новий звіт для посередників у працевлаштуванні за кордоном

Постановою визнані такими, що втратили чинність:

  • Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1060;
  • критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 року № 734.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Які документи слід узяти в ТЦК для отримання броні та відстрочки
Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-IX »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...