...
Реєструйся

Посередництво у працевлаштуванні за кордоном


Постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 року № 1118 затверджений Порядок формування та ведення переліку суб’єктів господарювання, що надають послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Суб’єкт господарювання має право надавати послуги у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном після його включення до переліку та в межах укладених зовнішньоекономічних договорів (контрактів) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників.

Суб’єкт господарювання включається Мінекономіки до переліку протягом 10 робочих днів з дня подання декларації, якщо суб’єкту господарювання не надано обґрунтовану відмову у включенні до такого переліку.

Раніше писали: Український трудовий мігрант більше не оплачуватиме послуги посередника для працевлаштування за кордоном

Перелік оприлюднюється на офіційному вебсайті Мінекономіки. Відомості, що містяться у переліку, є відкритими та загальнодоступними (крім реєстраційних номерів облікової картки платника податків, паспортних даних та адреси місця проживання фізичної особи — підприємця).

Адміністративні послуги з включення та виключення суб’єкта господарювання з переліку надаються безоплатно.

Також постановою затверджений Порядок подання декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном. У декларації, зокрема, зазначаються відомості про укладений зовнішньоекономічний договір (контракт) про надання послуг у сфері посередництва у працевлаштуванні, пошуку та добору працівників та реєстраційні документи іноземного суб’єкта господарювання – роботодавця у державі місцезнаходження.

 

Раніше писали: Кабмін затвердив новий звіт для посередників у працевлаштуванні за кордоном

Постановою визнані такими, що втратили чинність:

  • Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1060;
  • критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2020 року № 734.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: ПРИВАТНИЙ ПІДПРИЄМЕЦЬ


Індивідуальна кадрова онлайн консультація з експертом особисто (ZOOM, VIBER, SKYPE)

Експерти-юристи проєкту «КАДРОВИК.UA» надають індивідуальні онлайн-консультації з трудового законодавства у робочий час:

з 9:00 до 18:00 з понеділка по п’ятницю.

0 (800) 219 977, (067) 317-58-86
podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Порядок проведення конкурсу на посаду керівника закладу охорони здоров’я змінено
Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою змінив порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Процес проведення перевірок листків непрацездатності пропонується вдосконалити
Кабінетом Міністрів зареєстровано у Верховній Раді проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо ...