...
Реєструйся

Про послуги соціального супроводу військовим та їхнім родинам


Розпочалось надання послуги соціального супроводу військовим та їхнім родинам на базі військових частин.

Соціальний супровід – це можливість отримати допомогу у цивільних питаннях для військового та його родини на початку служби, під час її проходження та на етапі демобілізації.

Ключова мета послуги – це надати психо-соціальну підтримку військовому та родині у питаннях, що не стосуються напряму військової служби. Наприклад, проконсультувати щодо оформлення документів чи представництва в державних установах, проінформувати щодо виплат та пільг, забезпечити правничу допомогу, допомогу у профілактиці залежностей, організувати підтримку сім’ї разом із фахівцями соціальної роботи у громаді.

Читайте також: Дбаймо про ментальне здоров’я працівників

 

Проведено підготовку з надавання психологічної допомоги

Останні місяці Мінсоцполітики, спільно з Міноборони, проводили підготовку запуску цієї послуги у пілотному проєкті. Цей час команда активно працювала з військовими частинами, навчала потенційних надавачів послуг.

Наразі пілот стартує у чотирьох областях – Полтавській, Київській, Івано-Франківській та Волинській. Там відібрані військові частини, які перші долучаться до проєкту. Уже відомі надавачі послуг – організації, які забезпечать цю підтримку.

Надавачі послуг

Розповідаємо стисло про кожну з компаній, що надаватиме послуги психологічної допомоги.

1. Благодійний фонд «Наше право». Спеціалізується на консультаціях військових щодо їхніх прав та державних гарантій, має експертизу у соціально-психологічній реабілітації військових та їхніх родин, може надавати правову консультаційну підтримку. Під час проєкту також залучатимуть інших надавачів послуги: Благодійний фонд «Підгір’я», ГО «Захист-Є», БФ «Вівторок».

Раніше писали: Держава консолідує зусилля у сфері охорони психічного здоров’я

2. Благодійний фонд «Вівторок». Має досвід у наданні соціальної допомоги військовим та їхнім родинам, активно співпрацює із низкою громадських організацій у питанні забезпечення прав та державних гарантій для захисників України.

3. Громадський рух «Жіноча сила України» – громадська організація, що працює вже майже 10 років. У фокусі – допомога родинам військових підтримувати довіру в сім’ї та стале партнерством. У межах діяльності створили проєкт для психосоціальної підтримки родин військових та запустили окрему гарячу лінію для індивідуальних консультацій.

4. Благодійний фонд «Там, де ми – там Україна». Основну увагу фонд приділяє консультаціям військових та їхніх родин щодо соціальних питань. Окрім цього, експерти фонду є авторами навчальних програм по роботі з ветеранами, долучаються до покращення ветеранських політик на місцевому та національному рівнях.

Залучення неурядових організацій до процесу надання послуг дає змогу розширити ринок надавачів соціальних послуг, а головне – покращити ефективність надання таких послуг завдяки відповідній експертизі.

 

Читайте також: Кампанія про важливість підтримки ветеранів, їхніх близьких та родин загиблих воїнів

Джерело: Мінсоцполітики

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Впровадження лікарської резидентури за вузькопрофільними лікарськими спеціальностями
Міністерство охорони здоров’я вперше за історію української медичної освіти запроваджує лікарську резидентуру. Це — етап післядипломної медичної освіти, який триває ...
Закріплення на всій території України єдиного київського часу та відміна переходу на «зимовий» час: проєкт Закону № 4201
Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроєкт про обчислення часу в Україні. На нещодавньому засіданні ...