...
Реєструйся

Про припинення дії Угоди СНД у галузі трудової міграції


Міністерство закордонних справ України листом від 26 липня 2023 року № 72/14-612-87561 інформує, що з 25 липня 2023 року у відносинах України з рф та республікою білорусь зупинено дію «Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції» та соціального захисту трудящих-мігрантів.

Нагадаємо, що ще в кінці минулого року Уряд запропонував зупинити дію «Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції» з рф та білоруссю.

Працівник має російський диплом: чи може він працювати у закладі освіти? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Було ухвалено проєкт Закону України «Про зупинення у відносинах України з російською федерацією та республікою білорусь дії Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів та Протоколу про внесення змін і доповнень до Угоди про співробітництво в галузі трудової міграції та соціального захисту трудящих-мігрантів від 15 квітня 1994 року» та відповідне розпорядження Кабінету Міністрів України. Таке рішення було прийняте на засіданні 20 грудня 2022 року.

«Уряд послідовно переглядає свої міжнародні договори з країнами-агресорами. Ця справа не дуже швидка, але потрібна з точки зору ситуації, яка склалась під час війни. Хочу зауважити, що Україна не виходить із відповідної Угоди в рамках СНД, а саме зупиняє її дію у відносинах з двома окремими країнами — рф та республікою білорусь.

У працівника-іноземеця прострочена посвідка на проживання: які дії роботодавця? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Таке рішення прийняте, щоб статус України у цій сфері залишився чинним щодо інших країн СНД (Казахстан, Киргизстан, та інші.). Тобто права громадян України, які працюють у цих країнах, не постраждають», — заявила на минулорічному засіданні Перший віцепрем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Джерело: Мінекономіки

Курс підвищення кваліфікації «Кадрова справа для професіонала»

Матеріали до теми


«Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» — ще одна нова професія В Україні
Відомості щодо професійного стандарту «Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб» внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник ...