...
Реєструйся

Реформа оплати праці держслужбовців запрацює не раніше ніж 2025 року


Голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС) Наталія Алюшина заявляє, що в разі ухвалення законопроєкту № 8222 про реформу оплати праці державних службовців він запрацює не раніше ніж із січня 2025 року.

«Нас очікують експертні дискусії у парламентських комітетах. Зараз утворюється робоча група, в яку висловили готовність увійти як експерти, так і керівники деяких комітетів Верховної Ради. До 18 серпня подавалися поправки до другого читання. Далі вони обговорюватимуться. Наразі складно сказати, якою буде остаточна редакція законопроєкту, поданого до другого читання, але зацікавленість до нього надзвичайно висока», — сказала Наталія Алюшина.

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Голова НАДС зазначила, що в разі ухвалення законопроєкту у 2023 році він, імовірно, набуде чинності з 1 січня 2025 року.

«Це оптимістичний прогноз — з 2025 року, точно не раніше», — наголосила вона.

Наталія Алюшина також розповіла, що на сьогодні вже розроблено всі необхідні підзаконні акти, зокрема каталог посад державної служби, здійснено експеримент класифікації посад у чотирьох центральних органах виконавчої влади та зіставлено рівень зарплат держслужби з рівнем на ринку праці.

Середня заробітна плата за час вимушеного прогулу: як розрахувати — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Як повідомлялося, 28 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про внесення змін до Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців на основі класифікації посад.

Індексація заробітної плати у 2023 році: проводимо чи ні? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Раніше писали:

Джерело: НАДС


Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»:

  • робочий час і час відпочинку: запровадження та оплата роботи працівників;
  • щорічні відпустки в період дії воєнного стану;
  • відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану;
  • призупинення дії трудового договору: умови й оформлення;
  • звільнення працівників: зміни законодавства;
  • зміни в гарантіях мобілізованих працівників тощо.

0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Комітет з питань організації державної влади рекомендує Раді прийняти за основу законопроєкт щодо забезпечення гідних умов оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування
Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглянув проєкт Закону про внесення змін до Закону ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...