...
Реєструйся

Що враховують при перерахунку пенсій військовим, пояснив ВААС


Суд вказав, що час проходження строкової служби у віддаленій місцевості зараховується громадянам у вислугу років на пільгових умовах.

Таку позицію висловив Вінницький апеляційний адміністративний суд, розглянувши справу № 153/210/16-а, повідомляє «ЗіБ».

Так, громадянин з 24.12.1989 по 26.11.1991 проходив строкову військову службу у військовій частині №22912 у віддаленій місцевості Збройних Сил СРСР, а саме в селищі Велике Озеро Мурманської області.

У період з 15.06.1992 по 30.10.2015 він проходив службу на посаді прапорщика в органах внутрішніх справ та був звільнений згідно з пунктом “а” статті 63 Положення про проходження служби рядовим і начальницький складом органів внутрішніх справ у запас Збройних Сил.

08.12.2015 отримав пенсійне посвідчення, видане Пенсійним фондом України, та з листопада 2015 року отримує пенсію за вислугою років у розмірі 2000 гривень 05 копійок.

У грудні 2015 року позивач звернувся із письмовою заявою до Міністерства внутрішніх справ України щодо зарахування йому до вислуги років для призначення пенсій на пільгових умовах часу проходження дійсної військової служби у Збройних Силах СРСР у районах Крайньої Півночі у військовій частині №22912 у зв’язку з тим, що це впливає на розмір пенсії.

На вказану заяву листом Головного управління Національної поліції у Вінницькій області позивачу було відмовлено через те, що відповідно до постанови Ради Міністрів СРСР від 15 грудня 1990 року №1290 «Про вислугу років для призначення пенсій особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам та військовослужбовцям надстрокової служби, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ і грошової допомоги цим військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу та їх сім’ям» у вислугу років на пільгових умовах зараховується лише надстрокова військова служба у віддалених місцевостях СРСР. Оскільки у вказаних місцевостях позивач проходив

Джерело: zib.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Соціальна відповідальність роботодавця охоплює за певних умов і пенсійне забезпечення колишніх працівників
Соціальна відповідальність роботодавця (його правонаступника) охоплює не лише економічні обов’язки перед працівниками, а й містить соціальну й етичну складову, що ...
Щодо заходів з виконання рішення суду про поновлення працівника на роботі
Згідно зі статті 43 Конституції України, кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він ...