...
Реєструйся

Що робити з трудовою книжкою працівника, який загинув під час війни?


У разі загибелі працівника під час війни внаслідок бойових дій, його трудову книжку необхідно видати його найближчим родичам під розписку або надіслати поштою за їхньою вимогою.

Для отримання трудової книжки померлого працівника родичі повинні надати свої документи:

  • паспорт;
  • документ, що підтверджує родинний зв’язок з померлим (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження, тощо);
  • письмову заяву з копіями документів (засвідчені в установленому законодавством порядку), що підтверджують родинний зв’язок і місце реєстрації заявника.

Читайте також: Мобілізований загинув: дії роботодавця

Якщо з якихось причин трудова книжка не була одержана родичами такого працівника, тоді роботодавцю потрібно зберігати її протягом 2 років окремо від інших трудових книжок працівників, а після того, як строк зберігання сплине, така трудова ще має зберігатися в архіві роботодавця протягом 50 років. Після закінчення строку архівного зберігання незатребувані трудові книжки можна знищити в установленому порядку — пункт 6.2 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 року № 58.

Як оформити припинення трудового договору з працівником, який загинув? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: Управління Держпраці

Акція до Дня святого Миколая

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...