...
Реєструйся

Мінфін змінив Порядок обліку платників податків і зборів


Днями набрав чинності наказ Мінфіну від 09 жовтня 2023 року № 538 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України».

Наказом № 538 виключено:

  • пункт 2 наказу Міністерства фінансів України від 22 квітня 2014 року № 462 «Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів»;
  • пункти 4, 5 наказу Міністерства фінансів України від 14 листопад 2014 року № 1127 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів».

Зазначені пункти визначали особливості обліку платників податків у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з тимчасово окупованої рф з 20 лютого 2014 року території Криму та міста Севастополя, та тимчасово окупованої з 07 квітня 2014 року території України, що входить до складу Донецької та Луганської областей, які визнані такими відповідно до Закону України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», на місцезнаходження (місце проживання) в областях та місті Києві.

Читайте також: Оплата курсів працівникам і нарахування єдиного внеску: роз’яснення ДПС

Наразі ПКУ не містить винятків щодо зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованих рф територій на іншу територію України.

Отже, фахівці ДПС повідомили, що у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованої рф території України застосовують загальні процедури зміни контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків відповідно до розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09 грудня 2011 року № 1588.

Читайте також: Нецільова благодійна матеріальна допомога від неприбуткової організації: роз’яснення ДПС

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Сумісництво: новітні реалії. Спецвипуск № 1, 2023

Матеріали до теми