...
Реєструйся

Мінфін змінив Порядок обліку платників податків і зборів


Днями набрав чинності наказ Мінфіну від 09 жовтня 2023 року № 538 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України».

Наказом № 538 виключено:

  • пункт 2 наказу Міністерства фінансів України від 22 квітня 2014 року № 462 «Про внесення змін до Порядку обліку платників податків і зборів»;
  • пункти 4, 5 наказу Міністерства фінансів України від 14 листопад 2014 року № 1127 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів».

Зазначені пункти визначали особливості обліку платників податків у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) з тимчасово окупованої рф з 20 лютого 2014 року території Криму та міста Севастополя, та тимчасово окупованої з 07 квітня 2014 року території України, що входить до складу Донецької та Луганської областей, які визнані такими відповідно до Закону України від 15 квітня 2014 року № 1207-VII «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», на місцезнаходження (місце проживання) в областях та місті Києві.

Читайте також: Оплата курсів працівникам і нарахування єдиного внеску: роз’яснення ДПС

Наразі ПКУ не містить винятків щодо зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованих рф територій на іншу територію України.

Отже, фахівці ДПС повідомили, що у разі зміни місцезнаходження (місця проживання) платників податків з тимчасово окупованої рф території України застосовують загальні процедури зміни контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків відповідно до розділу Х Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09 грудня 2011 року № 1588.

Читайте також: Нецільова благодійна матеріальна допомога від неприбуткової організації: роз’яснення ДПС

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Сумісництво: новітні реалії. Спецвипуск № 1, 2023

Матеріали до теми


Порядок проведення конкурсу на посаду керівника закладу охорони здоров’я змінено
Кабінет Міністрів України схвалив постанову, якою змінив порядок проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я (далі ...
Процес проведення перевірок листків непрацездатності пропонується вдосконалити
Кабінетом Міністрів зареєстровано у Верховній Раді проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо ...