...
Реєструйся

Скільки місяців страхового стажу буде враховано при сплаті різних сум добровільного внеску: роз’яснення ПФУ


Пенсійний фонд України повідомляє, що суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Тобто, якщо ви зробите одноразово добровільний внесок, наприклад, у сумі 4 500 грн, то його повністю буде зараховано за той місяць, в якому кошти надійдуть на рахунок Фонду. Заробітна плата за цей місяць при обчисленні пенсії буде 20 454,55 грн.

Порядок підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки: про головне – читайте у журналі «КАДРОВИК.UA»

Якщо ви хочете, щоб до страхового стажу було зараховано, наприклад, три місяці, то потрібно в трьох місяцях сплатити розмір не менше мінімального (на місяць сплати) страхового внеску.

Наприклад, якщо ви сплатите по 1 500 грн в трьох різних місяцях, то отримаєте три місяці страхового стажу, зарплата в кожному з яких — 6818,18 грн.

Також писали:

Джерело: Пенсійний фонд України

Семінар-інтенсив «Запитання гарячої лінії» від проєкту «КАДРОВИК.UA»

Матеріали до теми


Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...