...
Реєструйся

Строки оскарження рішення фіскалів щодо недоїмки і штрафів з ЄСВ


Норми Податкового кодексу України (далі — ПКУ) не поширюється на відносини щодо відповідальності за порушення порядку сплати ЄСВ.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду роз’яснив питання відліку процесуального строку при звернені до адміністративного суду після адміністративного оскарження рішення податкового органу, прийнятого в межах Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року № 2464-VI (далі — Закон № 2464).

Він вказав, що в зазначеному випадку строк звернення до адміністративного суду, визначений приписами пункту 56.18 статті 102 ПКУ, не застосовується.

Водночас суд підкреслив, що платник податків має право оскаржити рішення податкового органу в адміністративному і/або судовому порядку. Оскарження такого рішення в адміністративному порядку не позбавляє його права на судове оскарження з дотриманням строків, визначених абзацом 9 частини 4 статті 25 Закону № 2464.
 

Матеріали до теми


Чи повернуть мобілізованим працівникам виплату середнього заробітку: Суд перевірить на конституційність законодавчі приписи щодо трудових гарантій
Другий сенат 20 березня на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розпочав розгляд справи за конституційною скаргою Юрія ...