...
Реєструйся

Цікава ситуація на ринку праці Нідерландів: у в’язницях не вистачає персоналу


У Нідерландах близько 1,8 тис. засуджених чекають своєї черги для відбування покарання в ув’язненні через брак персоналу в пенітенціарних установах. Про це повідомив міністр правового захисту королівства Франк Веервінд, передають місцеві ЗМІ.

Він зазначив, що тюремних камер у країні вистачає, але частину з них не вдається використовувати, оскільки їх нікому обслуговувати.

Читайте також: На ринку праці з’явились 42 нові професії

Через брак кадрів міністр наприкінці минулого року ухвалив рішення, що камери виділятимуть тільки тим засудженим, яких затримала поліція, а також тим, хто відбуває попереднє ув’язнення.

Ті, хто з’явився з повинною і був засуджений, поки що не відправлятимуться до в’язниці.

Читайте також: Розмір штрафу за невиконання нормативу робочих місць для осіб з інвалідністю

Унаслідок таких заходів, за словами міністра, зростає кількість засуджених, які, залишаючись на волі, чекають, коли їх відправлять до місця ув’язнення. Пан Веервінд визнав, що не знає, скільки часу триватиме така ситуація.

Брак персоналу зачіпає все суспільство, і зараз обговорюють заходи, які б дали змогу залучити людей для роботи в пенітенціарних установах і утримати їх там, додав міністр.

Читайте також: У Львові відкрили перший центр рекрутингу до ЗСУ

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Календар настільний на 2024 рік

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...