...
Реєструйся

У Мінекономрозвитку планують підвищення зарплат на 2 тис. грн.


Як повідомляють у прес-службі Міністерства економічного розвитку, досягненням за 2019 рік стала інтеграція електронного документообігу в роботу державних служб, зменшення тиску на бізнес за рахунок оновлення закону про ринковий нагляд та розблокування підписання патентів на винаходи. Проте проблеми у сфері праці все одно залишаються. Так, в Україні 8,5 % безробітних — це 1,5 мільйони. В планах Міністерства на 2020 рік — виправити цю проблему:

«Потрібно спростити законодавство, полегшити наймання співробітників та підвищити їхній соціальний захист. І точно змінити роботу центрів зайнятості. Вони не мають бути соціальною касою, а повинні надавати реальну допомогу людям у пошуку достойної роботи» — поділився Тимофій Милованов, Міністр економічного розвитку України.

Він розказав, що основним завданням на наступний рік стане скорочення безробіття з 8,5 до 5%, а також зростання зарплат хоча б на 2 тис. Також Міністр прогнозує, що зростання цін має бути не більше 5%.

Окрім цього, у 2020 році міністерство планує:

• збільшити кількість замовлень на українські підприємства, сприяти переходу від сировинного до продуктового експорту;

• створити Фонд гарантування фермерських кредитів;

• запустити пілотний фермерський реєстр на 5 областей України,

• ухвалити закони «Про обіг сільськогосподарських земель», «Про працю», «Про зайнятість населення»,

• удосконалити законодавство про приватизацію,

• створити Фонд Національного багатства та Національного орган інтелектуальної власності,

• змінити підходи до організації харчування в освітніх закладах.

Окрім цього, в Мінекономрозвитку вже почали працювати над створенням Аграрного реєстру — інструмента створення прозорих земельних відносин.

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...
Звільнення працівника після відпустки, наданої «авансом»: як утримати зайві нарахування
Непоодинокими є випадки, коли працівник звільняється після відпустки, яка була йому надана «наперед», тобто за період, який він ще не ...