...
Реєструйся

У профспілках обговорюють законопроєкт «Про колективні трудові спори»


У Будинку Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок за участі представників галузевих облпрофорганізацій, Дніпропетровського відділення Національної служби посередництва та примирення (НСПП), Федерації організацій роботодавців, облдержадміністрації та міськради відбувся черговий раунд обговорення проєкту Закону «Про колективні трудові спори». Документом, з урахуванням нових реалій, визначено організаційно-правові засади, порядок і способи їх вирішення.

Раніше писали: Триває громадське обговорення законопроєкту «Про колективні трудові спори»

Зазначимо, що кілька місяців назад соціальні партнери спільно вже розглядали проєкт цього документа й внесли до нього свої пропозиції, які певним чином були враховані при підготовці цього законопроєкту.

Відкриваючи захід, голова Обласного об’єднання профспілок Анатолій Яловий підкреслив, що участь у розробленні законів, які стосуються насамперед соціальної сфери, оплати та охорони праці, трудових відносин, — профспілки вважають одним з найголовніших своїх завдань. Беруть вони активну участь й у підготовці нового закону про колективні трудові спори. На підприємствах області вирішувати проблемні питання в цілому вдається у цивілізований спосіб, але мають місце й конфліктні ситуації. А тому треба вдосконалювати відповідне законодавство, щоб забезпечити на сучасному рівні захист прав людей найманої праці.

Раніше писали: Аналіз нового Закону України «Про колективні угоди та договори»

Про свої підходи до нового законопроєкту розповіли начальник відділення НСПП у Дніпропетровській області Ігор Чуб, голова Федерації організацій роботодавців Віктор Сергєєв та представники галузевих організацій роботодавців гірничо-металургійного комплексу, харчової промисловості.

Від профспілкової сторони свої пропозиції та зауваження внесли голови обласних профорганізацій – Ольга Валевська (медики), Сергій Козорог (освіта), Світлана Тіницька (харчовики), головний правовий інспектор праці облради профспілки металургів і гірників Ольга Архипова та інші.

Читайте також: Колективні договори і зміни до них підлягають повідомній реєстрації

Загалом спільне обговорення законопроєкту продемонструвало зацікавленість сторін у вдосконаленні всіх аспектів трудових відносин і готовність враховувати інтереси роботодавців і найманих працівників. Воно відбулося у конструктивному, діловому дусі. Свої допрацьовані та оформлені пропозиції профспілки і роботодавці найближчими днями надішлють до Національної служби посередництва та примирення.

Джерело: ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ

Передплата

Матеріали до теми