...
Реєструйся

Відновлено виплати звільненим із полону українцям і тим, хто ще в неволі


Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відновило роботу Міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних із визнанням осіб такими, що були позбавлені свободи внаслідок збройної агресії проти України, та здійсненням заходів, спрямованих на їхній соціальний захист.

14 липня на її засіданні ухвалено рішення про надання виплат 121 українцю. Ці люди опинились у полоні в різні роки з початку збройної агресії РФ проти України з 2014 року та були звільнені або досі незаконно утримуються окупантами.

Зокрема, 106 українців визнані Міжвідомчою комісією позбавленими свободи внаслідок збройної агресії РФ, 47 із них вдалося визволити вже після 24 лютого 2022 року. Всім їм виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 100 тис. грн.

Також комісія призначила виплати по 100 тис. грн на правову допомогу 15 родинам незаконно ув’язнених українців. Наразі вони утримуються за ґратами РФ через їхню громадську, політичну чи професійну діяльність.

Джерело: Офіційна сторінка Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у фейсбуці

мініКУРС: «Військовий облік на підприємстві: документація та взаємодія»

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...