...
Реєструйся

Вступили в дію критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників


Починаючи з 14 березня 2023 року вступили в дію критерії визначення критично важливих підприємств для бронювання працівників.

Мінекономіки затвердило критерії, за якими підприємства можуть бути визнані важливими для галузей національної економіки. Якщо підприємство відповідає одному з восьми критеріїв, воно може бронювати своїх працівників.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час» (далі — постанова № 76) затверджено:

  1. Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану;
  2. Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Бронювання військовозобов’язаних здійснюється згідно з рішенням Мінекономіки за списками військовозобов’язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час, погодженими Генеральним штабом Збройних Сил (військовозобов’язаних, які перебувають на військовому обліку в СБУ, Службі зовнішньої розвідки, — за списками, погодженими СБУ, Службою зовнішньої розвідки).

Заброньованим військовозобов’язаним надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації.

Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку
Формат (розмір): 210×297 мм • Обсяг: 60 с.

Щоб отримати рішення про відповідність підприємства критеріям і визначення його критично важливим для функціонування економіки, то слід керуватися Порядком та критеріями визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі — Порядок).

Таке рішення має містити:

  • інформацію про ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ;
  • податковий номер платника податків;
  • повне та скорочене найменування підприємства;
  • критерії, яким відповідає підприємство.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Рішення про невідповідність підприємства критеріям, зазначеним у Порядку, повинне містити інформацію про відмову у визначенні підприємства критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період з обґрунтуванням невідповідності критеріям.

Читайте також:

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»

Вебінар «Бронювання працівників у запитаннях і відповідях»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Кабмін готує електронне бронювання від мобілізації через «Дію»
Кабінет Міністрів повернувся до ідеї електронного бронювання військовозобов’язаних через «Дію», яка обговорювалася восени минулого року. Головна відмінність такого підходу – ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...