...
Реєструйся

Встигніть визначитися з категоріями працівників, які підлягатимуть попередньому (періодичним) медичному огляду до 1 грудня!


З метою своєчасної організації медичних оглядів (попередніх та періодичних) роботодавець має насамперед організувати та провести лабораторні дослідження умов праці з метою визначення наявності шкідливих факторів (умов праці) на конкретних робочих місцях.

Залежно від рівнів впливу одного або декількох факторів виробничого середовища та/або трудового процесу на конкретному робочому місці визначається необхідність та періодичність проведення медичних оглядів.

Нагадуємо, що для визначення категорій працівників, що підлягають періодичним медичним оглядам роботодавець має подати заяву до територіального управляння Держпраці в області (далі — управління Держпраці), де фактично знаходиться підприємство, установа, організація (за місцем провадження господарської діяльності, далі — підприємство)

До заяви додаються результати лабораторних досліджень умов праці та штатний розклад (або перелік посад), затверджений керівником підприємства.

Управління Держпраці за участю представника профспілкової організації або уповноваженої особи від роботодавця визначають категорії працівників, які підлягають попередньому (періодичним) медичному огляду та до 1 грудня складають акт визначення категорій працівників, що підлягають періодичному медичному огляду (далі — Акт). Акт складається один на підприємство із зазначенням категорії працівників по кожному структурному підрозділу, які підлягають медичному огляду у конкретному році, та їх загальної кількості.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Спостерігається великий відсоток професійного вигорання серед медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...
Охорона праці: роботодавець зобов’язаний вживати заходи для полегшення умов праці працівників
Ким встановлюється діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації)? Діагноз гострого професійного захворювання (інтоксикації) встановлюється лікарем закладу охорони здоров’я, до якого звернувся ...
Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...