...
Реєструйся

Який розмір мінімальної зарплати на 2024 рік пропонує Мінекономіки


Федерація профспілок долучилася до обговорень із владою про розмір мінімальної заробітної плати на 2024 рік.

За ініціативи профспілкової сторони 25 травня 2023 року відбулося засідання спільної робочої комісії, де озвучили пропозиції щодо визначення розміру основної державної соціальної гарантії в умовах воєнної агресії рф та завданого величезного удару економіці України.

Заступник Міністра економіки України озвучила пропозиції Мінекономіки на 2024 рік, надані Мінфіну для попередніх обрахунків:

– розмір мінімальної зарплати — 7 651 грн (у 2023 році — 6 700 грн);

– розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС — 3 443 грн (у 2023 році цей показник становить 2 893 грн; станом на сьогодні його «заморожено» на рівні 2021 року).

За інформацією Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб у цінах квітня 2023 року становить 7 782 гривні.

Середня заробітна плата за час вимушеного прогулу: як розрахувати — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Мінфінансів очікує від Мінекономіки уточнений макропрогноз до 19 червня 2023 року, щоб здійснити розрахунки необхідних бюджетних видатків, в тому числі щодо забезпечення у 2024 році запропонованих Мінекономіки розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС.

Профспілки пропонують встановити мінімальну заробітну плату на 2024 рік не нижче фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін на 2023 рік (за попередніми розрахунками 9 435 грн).

 

Приймаємо практикантів — здобувачів вищої освіти на підприємстві — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

У свою чергу заступник Голови СПО роботодавців зазначив, що розраховує у 2024 році на підвищення мінімальної зарплати від 10 % до 15 % від поточного рівня.

ГАРЯЧА ЛІНІЯ — безоплатні консультації для передплатників журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...