...
Реєструйся

Австралія надасть працівникам право ігнорувати дзвінки від керівників у неробочий час


В Австралії працівникам нададуть право ігнорувати дзвінки та повідомлення від начальства в неробочий час. Роботодавцям, які порушуватимуть це правило, загрожуватимуть штрафи. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що це право є частиною змін до законодавства про трудові відносини в Австралії. Воно має захистити права працівників і допомогти їм відновити баланс між роботою та особистим життям. Схожі правила вже діють у Франції, Іспанії й інших країнах Євросоюзу.

Юрист з кадрових питань і трудового законодавства — online
Унікальна послуга на ринку України!
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Законопроєкт, який подадуть до парламенту пізніше цього тижня, заборонятиме працівникам працювати понаднормово без оплати. А ще надасть їм право безкарно ігнорувати дзвінки або повідомлення у неробочий час.

«Людину, якій не платять за роботу 24 години на добу, не можуть карати за те, що вона не в мережі й не доступна 24 години на добу», — заявив премʼєр-міністр Ентоні Альбанізі.

ВСЕ ПРО ВІДРЯДЖЕННЯ. Спецвипуск № 3, 2023
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Законопроєкт включає й інші важливі положення — чіткий шлях від тимчасової до постійної роботи, а ще мінімальні стандарти для тимчасових працівників та водіїв вантажівок. Проте деякі політики, групи роботодавців та корпоративні лідери попередили, що «право на відключення» працівників підірве рух до гнучкого графіка роботи, а також вплине на конкурентоспроможність.

 

У законопроєкту є палкі прихильники. Це повʼязано з тим, що в середньому австралійці щороку працюють шість тижнів без понаднормової оплати — це більш ніж $60,1 мільярда невиплаченої заробітної плати в економіці.

ЩОРІЧНІ ВІДПУСТКИ: планування і надання. Спецвипуск № 4, 2023
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

«Цей час належить вам, а не вашому босу», — наголосив австралійський політик Адам Бандт.

Джерело: Судово-юридична газета

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...