...
Реєструйся

Надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям автоматично: зареєстровано законопроєкт


У Верховній Раді України 21 серпня 2023 року був зареєстрований проєкт Закону про внесення змін до статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо автоматичного надання статусу учасника бойових дій (№ 9636).

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 6 Закону України від 22 жовтня 1993 року № 3551-ХІІ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», якими передбачити автоматичне надання статусу учасника бойових дій військовослужбовцям, які брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією рф проти України, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів.

«ПРАЦЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ». Спецвипуск від редакції «КАДРОВИК.UA»
Придбати 0 (800) 219-977

Підставою для автоматичного надання статусу учасника бойових дій вказаним військовослужбовцям пропонується визначити довідку про нарахування та виплату їм щомісячної додаткової винагороди у розмірі 100 000 гривень в розрахунку на місяць пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

У пояснювальній записці зазначається, що завданням законопроєкту є полегшення процедури для військовослужбовців оформити статус учасника бойових дій.

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

Читайте також:

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»


Журнал обліку результатів перевірки стану військового обліку

  • Формат (розмір): 210×297 мм
  • Обсяг: 60 с.

Зручний друкований журнал. Оскільки його заповнюють за результатами перевірки рукописним текстом, графи журналу розташовані таким чином, щоб до них було зручно змістовно заносити результати проведеної перевірки (звіряння), недоліки, висновки та пропозиції, рішення керівника, відмітки про усунення виявлених недоліків.
Замовити

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...
Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...