...
Реєструйся

Повідомлення про зміну істотних умов праці під час воєнного стану


До істотних умов праці, згідно зі статтею 32 Кодексу законів про працю України, належать системи та розміри оплати праці, розмір пільг, режим роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміна розрядів і найменування посад.

Про їх зміни роботодавець у мирний час мав попередити працівників не пізніше, ніж за 2 місяці.

У період дії воєнного стану повідомити працівника про зміну істотних умов праці та її оплати слід не пізніше, як до запровадження таких умов, тобто хоча б за день до змін. Повідомлення доцільно оформити документально, а саме наказом роботодавця, й ознайомити з ним працівника під підпис.

Підстави звільнення працівників. Спецвипуск «КАДРОВИК.UA» Частина 1. Частина 2

Від редакції журналу «КАДРОВИК.UA»

Ознайомлення працівника з наказом про зміну істотних мов праці не є тотожнім отриманням згоди на роботу в нових умовах. Тому для продовження роботи працівника в нових, змінених, умовах має бути отримана згода працівника і зафіксована в тому ж наказі або в окремому документі. Оскільки відмова від продовження роботи у зв’язку зі зміною істотних умов праці є підставою для звільнення, а факт ознайомлення з наказом про нові умови праці є підтвердженням факту повідомлення про таку зміну, але не наявністю чи відсутністю згоди на продовження роботи.

 

Навчання для кадровиків — семінари, курси, тренінги, вебінари
Індивідуальні курси кадровиків з нуля: 0 (800) 219-977

Джерело: Управління Держпраці

Реорганізація підприємства: дії кадровика

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...