...
Реєструйся

Про внесення запису до трудової книжки


ЗАПИТАННЯ

Куди звертатись працівникові, як що він хоче внести запис про роботу за сумісництвом до трудової книжки?

 

ВІДПОВІДЬ

Пунктом 1.1 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 року № 58, встановлено, що на осіб, які працюють за сумісництвом, трудові книжки ведуться тільки за місцем основної роботи.

Читайте також: Електронні та паперові трудові книжки: актуальні запитання

Оскільки трудова книжка працівника ведеться за основним місцем роботи, відповідно, запис до неї про прийняття на роботу за сумісництвом може проводитись за бажанням працівника за основним місцем роботи на підставі витягу з наказу про роботу за сумісництвом.

При цьому наголошуємо, працівник, якого приймають на роботу на інше підприємство за сумісництвом, не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом або розпорядженням роботодавця, і повідомлення Державної фіскальної служби України про прийняття працівника на роботу — стаття 24 Кодексу законів про працю України.

Читайте також: У трудовій книжці неправильно зазначено по батькові працівника: як внести виправлення?

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...
Кейс для кадровика. Повідомлення про масове вивільнення працівників
Якщо на підприємстві планується масове вивільнення працівників у зв’язку зі скороченням їхньої чисельності, не пізніше ніж за 2 місяці до ...