...
Реєструйся

Уникаємо стресу на робочому місці


Щодня незліченна кількість стресів на роботі виникають під дією різних факторів. Але одне очевидно – з ними необхідно вміти справлятися, щоб не дати змоги стресу зломити нас.

Робота здебільшого є нашим другим домом і тим місцем, де ми проводимо значну частину свого життя. Тому, коли робота починає приносити лише дискомфорт – це дуже серйозно! Не можна просто проігнорувати стрес, тому що він несе лише накопичення негативних емоцій та буквально з’їдає вас із середини. Замовчувати внутрішні проблеми – теж не вихід. В одну мить все, що накопичилось всередині, вирветься назовні і змете все на своєму шляху. У тому числі роки наполегливої праці та навіть можливо вашу кар’єру. Щоб цього не сталось та всі зусилля не пішли нанівець, необхідно лише опанувати техніку управління стресом на робочому місці. Це матиме позитивний вплив на вашу роботу,  здоров’я, психіку, настрій і якість життя в цілому.

Читайте також: Капелани зможуть офіційно працювати в українських лікарнях

 

Як можна самостійно подолати стрес

Насамперед спробуйте відстежити ті фактори, які приносять негатив у ваше життя. Адже аналіз подій та ваша реакція на них допоможе зрозуміти взаємозв’язки між тим, що відбувається, та вашими емоціями.

Навчіться спокійно реагувати на подію. Дуже часто при внутрішніх травмах, чи стресі люди застосовують нездорові методи боротьби з ними, але це вкрай неправильно! Це може завдати шкоди ще й вашому фізичному здоров’ю. Необхідно згадати ті справи, які приносять задоволення, наприклад, можливо це читання книг, прибирання чи перегляд фільмів в родинному колі. Всі ці дії принесуть більше користі та зможуть заспокоїти внутрішні тривоги.

Навчіться відволікатись від роботи. Завжди дуже тяжко навчитись ставити бар’єри в житті, але це допоможе розмежувати ваш робочий час та відпочинок. Наприклад спробуйте не перевіряти вашу робочу пошту після закінчення робочого часу, адже важливо побудувати власні кордони, які будуть комфортні саме для вас.

Читайте також: Про послуги соціального супроводу військовим та їхнім родинам

Навчіться відпочивати. Відпочинком для вашого внутрішнього здоров’я може бути, як відпустка, яку можна заздалегідь запланувати протягом року, так і, можливо, десятихвилинні медитації на робочому місці, які дадуть змогу відволіктись від проблем та дати відпочинок мозку. Опануйте декілька технік релаксу.

Стрес на роботі може мати руйнівний вплив як на здоров’я працівника, так і на його продуктивність. Тому щоліпше працівник здатен керувати стресом (та знати першочергові навички для його подолання), то краще загалом стає як працівнику, так і роботодавцю.

Читайте також: Держава консолідує зусилля у сфері охорони психічного здоров’я

Джерело: Управління Держпраці

Календар настільний на 2024 рік

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...