...
Реєструйся

Як оплачується робота у вихідний день під час воєнного стану?


Відповідно до статті 72 КЗпП, робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Слід зазначити, що у період з 24 березня 2022 року до 19 липня 2022 року норма цієї статті не застосовувалася, згідно з частиною 6 статті 6 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (далі — Закон № 2136-IX).

ЗАПИС вебінару «СПРОЩЕНИЙ РЕЖИМ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ»
Усі вебінариІндивідуальні кадрові консультації • podpiska@mediapro.com.ua

Проте до норм Закону № 2136-IX було внесено зміни, відповідно до яких статтю 72 КЗпП виключено з переліку норм, які не застосовуються у період дії воєнного стану. Ці зміни набули чинності 19 липня 2022 року.

Отже, на сьогодні робота у вихідні дні компенсується так, як і до війни: працівнику надають інший день відпочинку або оплачують фактично відпрацьовані години в грошовій формі в подвійному розмірі згідно з правилами, встановленими статтею 107 КЗпП.

Вебінар «Трудовий договір vs цивільно-правовий договір»
Формат: запис • Дата проведення: 26 вересня 2022 року

Вас може зацікавити:

 Джерело: Управління Держпраці

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...