...
Реєструйся

Як оплачується робота у вихідний день під час воєнного стану?


Відповідно до статті 72 КЗпП, робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі.

Слід зазначити, що у період з 24 березня 2022 року до 19 липня 2022 року норма цієї статті не застосовувалася, згідно з частиною 6 статті 6 Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» (далі — Закон № 2136-IX).

ЗАПИС вебінару «СПРОЩЕНИЙ РЕЖИМ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ»
Усі вебінариІндивідуальні кадрові консультації • podpiska@mediapro.com.ua

Проте до норм Закону № 2136-IX було внесено зміни, відповідно до яких статтю 72 КЗпП виключено з переліку норм, які не застосовуються у період дії воєнного стану. Ці зміни набули чинності 19 липня 2022 року.

Отже, на сьогодні робота у вихідні дні компенсується так, як і до війни: працівнику надають інший день відпочинку або оплачують фактично відпрацьовані години в грошовій формі в подвійному розмірі згідно з правилами, встановленими статтею 107 КЗпП.

Вебінар «Трудовий договір vs цивільно-правовий договір»
Формат: запис • Дата проведення: 26 вересня 2022 року

Вас може зацікавити:

 Джерело: Управління Держпраці

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»

Матеріали до теми


Право працівника на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги
ЗАПИТАННЯ Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?   ВІДПОВІДЬ Так, має. ...
Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...