...
Реєструйся

Змінюємо запис в трудовій книжці: хто це може зробити і на яких підставах


СИТУАЦІЯ

Розпочала свою трудову діяльність у 1994 році, але тільки зараз помітила, що в трудовій книжці і досі зазначене моє дівоче прізвище. Хто і як може змінити запис?

 

КОМЕНТАР

Якщо у трудовій книжці виявлено неправильне написання прізвища, виправити ці дані може роботодавець, у якого ви працюєте зараз.

У процесі оформлення пенсії працівника з’ясувалося, що в його трудовій книжці неправильно зазначено по батькові — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Колишнє прізвище має бути закреслено однією рискою і поряд записане нове. При цьому на внутрішньому боці обкладинки обов’язково вказати інформацію про документ, на підставі якого виправлено запис (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо), його реквізити: номер та дата видачі. Ця інформація має бути завірена підписом відповідальної особи та печаткою (за наявності).

Читайте також: Що робити з трудовою книжкою працівника, який загинув під час війни?

Якщо ви наразі не працюєте, для виправлення запису можна звернутися на підприємство, де такий запис було зроблено.

Якщо підприємство, яке внесло до трудової неправильний або неточний запис, ліквідоване, відповідний запис робить його правонаступник.

 

Читайте також: У трудовій книжці відсутній запис з попереднього місця роботи: які дії роботодавця

Зверніть увагу! Трудова книжка є основним документом, що підтверджує стаж роботи за період до впровадження персоніфікованого обліку у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. З 1 січня 2004 року інформація про страховий стаж зараховується лише за даними реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Читайте також: Кейс для кадровика. Чи обов’язково віддавати трудову книжку працівникові після внесення даних до Реєстру застрахованих осіб

Джерело: ПФУ

Передплата

Матеріали до теми


Чим керуватися під час розроблення Положення про структурний підрозділ
Положення про структурний підрозділ юридичної особи незалежно від її виду і масштабу діяльності, форми власності, рівня підпорядкування є організаційно-розпорядчим документом (далі — ОРД). ...
Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...