...
Реєструйся

Роботодавців, що отримали компенсацію за працевлаштування ВПО, перевірятимуть: рішення Уряду


Кабінет Міністрів постановою від 6 червня 2023 року № 568 вніс зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Документом уточнено, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, зокрема тих працівників, які отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи після працевлаштування.

Вебінар «Оголошення про вакансію та відмова в прийнятті на роботу»
Запис • Дата проведення: 4 жовтня 2022 року

Зазначено, що для цілей цього Порядку під терміном «внутрішньо переміщена особа» розуміється особа, яка після введення Указом Президента від 24 лютого 2022 року № 64/2022 воєнного стану отримала довідку про взяття на облік ВПО відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 1 жовтня 2014 року № 509.

Також організовано моніторинг збереження зайнятості працівників центрами зайнятості.

Крім цього, передбачено врахування податкової звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації.

СУМІСНИЦТВО: НОВІТНІ РЕАЛІЇ спецвипуск № 1, 2023 від журналу «КАДРОВИК.UA»

Раніше писали:

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Передплата

Матеріали до теми


Вийшов спецвипуск від журналу «КАДРОВИК.UA» № 1, 2024 «Прийняття працівників на роботу»
Вже доступне актуальне й унікальне тематичне видання від експертів журналу «КАДРОВИК.UA» — спецвипуск «Прийняття працівників на роботу». Цей спецвипуск зробить ...
Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...