...
Реєструйся

Мінфін переписав Інструкцію про службові відрядження


Наказом Мінфіну від 17 жовтня 2023 року № 560, який набрав чинності 7 листопада, затверджено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13 березня 1998 року № 59. Розглянемо ключові новації.

Зміни загального характеру. Для норми про можливість видачі готівкою уточнили коло осіб, щодо яких вона діє. Раніше готівку дозволялося видавати розвідникам, оперативникам і слідчим. Тепер до них додалися держслужбовці, які їдуть від Офісу Президента, Апарату ВРУ, Секретаріату КМУ та Мінекономіки.

Чи можна направити у відрядження закордон заброньованого працівника? — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

У разі якщо під час службових відряджень відряджений працівник застосував платіжну картку чи її реквізити, вартість витрат засвідчується документом (випискою банку-емітента платіжної картки та/або відомостями з рахунку) в електронній або паперовій формі, що містить визначену законом інформацію про виконані платіжні операції. Підтвердні документи можуть бути у паперовій та/або електронній формі.

Звіт про використання коштів / електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, складається і подається працівником (в усіх без винятків випадках) у паперовій або електронній формі разом з підтвердними документами для розгляду і прийняття рішення про відшкодування вартості витрат.

Відрядження та «лікарняний» — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Для відшкодування добових витрат їх сума (вартість) не потребує документального підтвердження, водночас необхідна наявність одного чи декількох документальних доказів перебування працівника у відрядженні у разі, якщо з незалежних від відрядженого працівника причин відсутні підтвердні документи, що засвідчують вартість понесених у зв’язку з відрядженням витрат.

Відрядження у межах України: оформлення та оплата — читайте в журналі «КАДРОВИК.UA»

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Все про відрядження. Спецвипуск № 3, 2023

Матеріали до теми


У які строки працівник має повернути невикористану суму коштів/електронних грошей, виданих на відрядження
Відповідно до пункту 19 розділу II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного ...
Щодо оплати праці працівника за час службового відрядження: порядок розрахунку та обчислення
Відповідно до статті 121 Кодексу законів про працю України працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу ...
Відрядження та «лікарняний»
СИТУАЦІЯ Працівник 12 травня 2023 року, у день повернення з відрядження (тобто в останній день відрядження), відкриває «лікарняний» на термін ...