...
Реєструйся

Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників


Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.

 

П’ять основних порад керівникові

  1. Розкажи персоналу про навички самодопомоги. Спробуй навчити команду тих вправ, які допомагають особисто тобі. Або разом зробіть якісь вправи вперше. Йдеться про дихальні практики, способи швидкої релаксації для переведення уваги, фокусування на внутрішніх потребах і бажаннях тощо. В разі потреби варто звернутися до психологів і навіть запровадити групові заняття.

Перша психологічна допомога в разі виникнення стресових ситуацій — поради керівникам та ейчарам

  1. Розмісти в офісі інформацію про офіційні сервіси підтримки ментального здоров’я.
  2. Проводь політику відкритих дверей: щоб люди могли ділитися проблемами з тобою або з колегами.
  3. Не ігноруй конфліктів у колективі. Швидко реагуй та бери участь у їхньому вирішенні.
  4. Не працюй понаднормово. Хоча б спробуй. Ходи на обід вчасно й обов’язково, як на нараду. Дуже важливо піклуватися про своє ментальне здоров’я. Будь у цьому прикладом для своїх працівників.

Психологічна самопідтримка в умовах воєнного стану — читайте в журналі «ДІЛОВОДСТВО»

Важливу інформацію як для лідерів підприємств, профспілок, інспекторів праці, які постійно спілкуються з працівниками, так і для самих працівників, які можуть вчасно підтримати колегу в скрутний момент, можна переглянути у розділі «Психосоціальна підтримка на роботі» інформаційного порталу Держпраці https://pratsia.in.ua/.

З метою покращення психічного здоров’я працівників роботодавець запроваджує культуру піклування про психологічний добробут на робочому місці. Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці (для роботодавців Донецької та Луганської областей) консультаціє та надає практичну допомогу щодо впровадження політики та програми психо-соціальної підтримки на робочому місці.

Читайте також:

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Спостерігається великий відсоток професійного вигорання серед медичних працівників
Професійне вигорання — це стан психічного та фізичного виснаження, який виникає внаслідок тривалого стресу, перевантаження та невдоволеності на роботі. Це ...