...
Реєструйся

Як отримати пенсію, якщо пенсіонер тимчасово виїхав за кордон


Чимало українців через війну були змушені залишити свої будинки, частина зараз тимчасово проживає за кордоном. Чи зможуть громадяни України продовжувати отримувати пенсію – відповідь дали у Мінреінтеграції.

У Мінреінтеграції оголосили про нові правила виплат пенсій для українських пенсіонерів, які тимчасово виїхали за кордон.

Вони тепер можуть отримувати пенсії за кордоном за переказом через “Укрпошту”. Проте переказ можливий лише в тому випадку, якщо “Укрпошта” надає таку послугу в країні, де знаходиться пенсіонер.

Курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ»
Формат навчання: дистанційний. Максимально гнучкий графік.

Що треба зробити, щоб отримувати пенсію за кордоном

  1. Щоб змінити спосіб отримання пенсії на банківську картку, пенсіонерам необхідно подати відповідну заяву до Пенсійного фонду.
  2. Для того щоб зробити це віддалено, пенсіонерам необхідно отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП). Після отримання КЕП потрібно зайти на вебпортал електронних послуг та обрати пункт “Про пенсійне забезпечення” в особистому кабінеті.
  3. Потім слід вибрати пункт “Внесення змін до пенсійної справи” та заповнити форму заяви, завантаживши необхідні документи.

Заява має бути засвідчена власним КЕП, після чого вона автоматично надійде до ПФУ.

Багато пенсіонерів перебувають у числі вимушених переселенців в Україні. Вони можуть отримувати пенсії на банківську картку, якщо подадуть відповідну заяву до Пенсійного фонду.

Найкращі авторські статті з трудового законодавства від експертів проєкту «КАДРОВИК.UA».

Читайте також:

Джерело: На пенсії

Сервіс «ГАРЯЧА ЛІНІЯ» для кадровика

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...